Aniré al cel?

Tenim la idea que quan mors vas a cel si has estat bo i a l’infern si has estat dolent. Però és realment així?

Al principi Déu ens va crear a nosaltres a través del primers humans: Adam i Eva. També va crear tot el que veiem i va dir que era bo. Va fer un hort a la Terra on va plantar l’arbre de la vida i l’arbre de el coneixement de el bé i el mal. El primer ens donava vida eterna amb Déu, però de el segon Déu ens va advertir que no mengéssim si no volíem morir. Nosaltres vam decidir desobeir i vam escollir la mort, i Déu ens va haver de separar d’ell perquè no mengéssim de l’arbre de la vida i estiguéssim eternament separats d’ell.

Adam i Eva van sortir de l’hort i tots nosaltres hem nascut apartats de Déu. Però a l’hort ja existia Jesús, el fill de Déu, i ell mai li va donar l’esquena sinó que el va obeir fins al final. D’aquesta manera, l’únic que ha estat just i bo ha estat Jesús. La resta de la humanitat hem estat desobedients, rebels i hem fet tot el dolent.

Els morts van a un lloc anomenat Seol on s’espera el dia del Judici Final. Aquest dia, tots els morts ressuscitaran i serem jutjats per l’únic veritablement just. Tot el que hàgim fet, pensat, sentit o dit serà enumerat i serà jutjat segons la justícia de Déu de manera que cap podria ser innocent. Només els que hagin cregut de Jesús és el fill de Déu i que va ressuscitar d’entre els morts, i que el confessi com el seu Senyor, només els que hagin nascut de nou i perseverin, els seus noms estaran en el llibre de la vida i seran salvs de la condemna. Aquests últims són els que heretaran la nova Terra, el Regne del cel. Els que no estiguin en el llibre de la vida seran tirats a un llac de foc etern on patiran per sempre.

Així que no hi ha ningú prou bo que pugui entrar al Regne del cel, només hi va haver un i va ser Jesús. Només a través d’ell podem viure eternament gràcies al seu sacrifici.