Néixer de nou

Hem nascut en un món en què governa la maldat.

D’alguna manera hem entrem en una presó anomenada Terra on tots els que vivim som esclaus al pecat, estem apartats de la veritable vida i esperem el dia de la nostra mort. A dins, hi ha política, entreteniment, religions, escoles … però tot sota una falsa llibertat. L’única manera de sortir d’aquesta presó és néixer de nou, però aquesta vegada en la veritable vida, la vida eterna.

Jesús era l’únic que no es va fer esclau al pecat sinó que va viure d’una manera justa segons la llei de Déu. D’aquesta manera, ell era l’únic que podia pagar la fiança perquè fóssim lliures. I així ho va fer: va venir a la Terra, va visitar als empresonats i els va explicar sobre la veritable vida fora de la presó, va pagar el preu de la nostra llibertat de manera que els que vulguin puguin viure eternament. Per sortir d’aquest esclavatge el que ha de fer el pres és penedir-se de tot el que l’ha portat a aquesta condemna, netejar-se de tota la brutícia de la presó i canviar-se la roba taronja, i unir-nos amb la persona que ens portarà fora a viure eternament .

A l’Evangeli de Joan capítol 3 es relata la conversa entre Jesús i Nicodem, un alt càrrec religiós jueu. Jesús li diu que per entrar i veure el Regne dels Cels cal “néixer d’aigua i esperit” referint-se al baptisme i a l’Esperit Sant. Igual que naixem en la nostra pròpia carn en un món físic i vivim en aquest, de la mateixa manera hem de néixer en l’esperit per poder viure en el Regne del cel.

Quan una mare dóna a llum un nen, el naixement es dóna en diverses parts: sortir de la mare, tallar el cordó umbilical i assegurar-se que el nadó respira. En el moment en què les tres coses han succeït, podem assegurar que ha nascut el nadó.

El mateix succeeix quan naixem de nou. Primer ens penedim de tots els nostres pecats deixant enrere l’antiga manera de viure en rebel·lia cap a Déu. Després ens bategem netejant-nos de tota la brutícia de la nostra vida anterior i tallem amb l’esclavitud que encara està en nosaltres. I finalment, rebem l’Esperit Sant que és l’alè de la nova vida.