Penediment

Penediment significa “fer un canvi de ment” i és el primer pas per a néixer de nou.


En la nostra vida, sabent-ho o per ignorància, vam decidir viure la nostra vida d’esquenes a Déu. Ens tornem rebels davant de Déu i busquem el nostre propi camí allunyant-nos cada vegada més i més de Déu. Cada pas que donem, és un pas fora de la vida i ens porta a la mort (separació de la vida).

Penedir-te consisteix en comprendre que estàs d’esquenes a Déu i donar-te la volta mitjançant un canvi de ment. Si ens penedim de veritat, Déu pren el nostre cor dur com la pedra i ens el canvia per un de carn que està viu.

Avui dia estem acostumats a no assumir la culpa per les coses que fem malament o bé demanem perdó sense ser sincers. El penediment consisteix en assumir el mal que hem fet i voler canviar-lo, no només ens hem de sentir malament pel que hem fet a Déu o a les persones. Això és buscar fer les coses diferents i fer-ho reparant el dany causat.

A l’Evangeli de Lluc capítol 19 apareix la història de Jesús amb un recaptador d’impostos anomenat Zaqueu. Aquest home, que era molt baixet, va pujar a un arbre per poder veure Jesús. Quan va passar per allà, el va cridar pel seu nom i li va dir que baixés i el portés a dinar a casa seva. Zaqueu estava tan penedit de les coses que havia fet que li va dir a Jesús: “la meitat dels meus béns donaré als pobres, i si en alguna cosa he defraudat a algú, s’ho restituiré quadruplicat”.

Si et vols penedir de tot cor de tots els pecats que has fet contra Déu i contra altres persones has de confessar el que has fet, decidir no tornar-ho a fer i buscar la manera de restituir el dany causat. I Déu ens dóna el seu Esperit Sant per poder perseverar en tot el que ens hem proposat.