Satanàs

Déu va crear a tots els habitants de la Terra, però també va crear a tots els habitants del Cel.

I no, no ens referim als extraterrestres, sinó als àngels. Déu va voler fer una creació que visqués amb ell en el Regne dels Cels i que conegués a Déu en tota la seva esplendor.

Déu va crear als àngels d’una manera determinada segons el seu treball al Regne dels Cels. D’alguna manera uns eren músics, uns altres eren guardians, altres missatgers … I Llucifer, així es deia Satanàs, era un “querubí” que s’encarregava de protegir la imatge de Déu.

Aquest àngel va voler ser com Déu i seure al seu tron, i Déu va haver de fer-lo fora del Regne dels Cels perquè s’estava revoltant en contra seu. El Regne dels Cels és un regne de llum i Llucifer estava deixant la llum per tramar contra Déu en tenebres. Per això va caure ell i els altres àngels rebels fora del Regne, a la Terra, on tot estava desordenat i en tenebres.

Llavors, Déu va decidir jutjar la seva rebel·lió a través d’una nova creació: nosaltres. Déu ens va crear a la Terra per estendre el seu Regne per tota la Terra de manera que tiréssim a Satanàs a l’abisme. Va crear un Edèn i un hort dins perquè el cuidéssim i ens multipliquéssim fins a omplir tota la Terra. 

Va posar un arbre de què podíem menjar i viure eternament i un altre arbre de què se’ns va advertir no menjar si no volíem morir.

Satanàs, en forma de serp, va venir i va canviar el discurs de Déu dient que si menjàvem del fruit ens tornaríem com Déu. Així que vam decidir menjar i desobeir a Déu fent-nos esclaus de Satanàs. Després vam fer ciutats i nacions sobre les quals vam asseure al Diable en comptes d’asseure a Déu com a rei i estendre el seu regnat.

Tot i que deixéssim d’obeir el treball d’expulsar Satanàs, Déu va seguir amb el seu pla però aquesta vegada amb el seu fill Jesús. Quan va estar a la Terra, Satanàs va venir a temptar-de la mateixa manera que ho va fer amb Adam i Eva i amb tots nosaltres, però Jesús no es va sotmetre a ell sinó que va seguir al costat del seu Pare.

És aquest Jesús el que va morir i va ressuscitar a el tercer dia vencent així la mort, la condemna de la nostra desobediència. Llavors va vèncer el poder que té Satanàs per fer esclaus a tots els que pequem i vivim a la fosca però no és fins que Jesús torni que el llançarà per complet a l’abisme i a l’estany de foc per complir amb el judici que Déu havia planejat per Satanàs.